Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Ceza Hukuku

Ceza Hukuku; suç ve ceza düzenlemelerini ihtiva eden hukuk dalıdır. Ceza Hukuku Genel Hükümler ve Ceza Hukuku Özel Hükümler olarak iki ayrımda incelenir. Genel Ceza Hukuku; suç kavramı, tanımı, maddi ve manevi unsurları, hakim genel ilkeleri, ceza kavramı ve tanımı, cezayı azaltan ve cezayı ortadan kaldıran halleri inceler. Özel ceza hukuku ise; ülke yasalarına göre suç sayılan fiilleri, suçların kapsam ve sınırlarını ve suçların işlenmesi halinde gereken yaptırımları inceler.

Ceza Hukuku, hukuk kurallarının ihlaline neden olan fiil ve durumlar ile ilgilenir ve toplumsal hayatın değerlerini koruyarak kişilerin özgür, güvenli ve demokratik bir zeminde yaşamalarını amaç edinir. Hukuk düzenini ihlal eden haksızlıkları suç olarak isimlendiren ceza hukuku, kişilerin uyması gereken kuralları belirler. Kişiler, ceza hukuku eliyle düzenlenen kurallara uygun davranmadığı takdirde yine ceza hukuku tarafından düzenlenen ceza yaptırımı ile karşı karşıya kalır.

Toplumsal hayatın düzeni ve değerlerini koruma altına alan ceza hukuku, kuralları ihlal eden kişilere yaptırım uygulamak suretiyle toplumsal yaşam düzeninin ve değerleninin ihlal edilmesine mani olur. İhlali gerçekleştiren kişinin cezalandırılması, ıslah edilmesi ve topluma tekrar kazandırılmasını amaçlar.

Ceza Hukuku Sıkça Sorulan Sorular

Ceza hukuku, toplumsal yaşamı ve değerleri koruma altına alan, hak ve yükümlülükler ile birlikte suç ve ceza kavramlarını inceleyen hukuk dalıdır.
• Suçta Ve Cezada Kanunilik İlkesi, • Suçta Ve Cezada Kusur İlkesi, • Belirlilik İlkesi, • Kıyas Yasağı.
Ceza davası, yasal düzenlemeler gereği suç sayılan eylemlerin işlenmesi halinde suça ilişkin gerçekleştirilen yargılamayı ifade eder.
Ceza yargılamasının iki aşaması olan soruşturma ve kovuşturma sürecinde; hukuki yardım sağladığı kişilerin haklarını etkin bir biçimde savunan ve adilane bir yargılamanın tezahür etmesi adına müdafaa makamını temsil eden avukattır.

Nothing Found

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Call Now Button